HOE HART DOE JIJ JE BEST?

 

blog Martine Roodenburg

 

Wat doe jij allemaal om zwanger te worden? Je hebt je voeding aangepast en neemt supplementen. Je verzorgingsproducten zijn opgeschoond. Je probeert je mind positief te houden. En ik mis vast nog iets of niet? Je doet er alles aan om zwanger te worden! Ja, toch!  Vanuit welke energie doe jij dit? Heb je het grootste deel van de tijd een ontspannen gevoel en een positieve mindset of zit je vaker niet lekker in je vel en kost het je allemaal best veel moeite?  

 

Toen ik de eerste keer zwanger wilde worden, was ik redelijk ontspannen in mijn wens. Ik had bedacht dat het wat langer kon duren bij mij, omdat ik waarschijnlijk PCOS had. Na 8 maanden was ik zwanger. Ik was super blij. Het was nog snel gegaan vond ik zelf. Helaas kreeg ik een miskraam. Een week later kwam mijn zusje vertellen dat zij zwanger was. Net als bij haar eerste kindje was het snel raak. Wat werd ik hier boos van. Oude pijn en oude overtuigingen kwamen boven. Was ik dan niet goed genoeg? Was ik het niet waard?

 

De tweede keer zwanger willen worden, startte heel anders. Ik moest mijn best doen. Hard werken. Het beste meisje van de klas zijn. Dat was ik vroeger ook altijd. Alleen ik werd maar niet zwanger. Dat zou uiteindelijk 2 jaar duren. Ik voelde me steeds vaker moe en zelfs moedeloos. Ik heb toen bewust gekozen voor een andere weg; de weg van zelfliefde en van vertrouwen. De motivatie om moeder te willen worden kreeg een steviger fundament. Het was niet meer mijn ‘niet goed genoeg’ zijn, maar het besef dat mijn reis er een was van liefde.

 

Dat veranderde veel. Niet meer hard werken, maar een mooie zoektocht. Een zoektocht naar wat me hielp en een zoektocht in mezelf. Ik werd weer oké en het was ook oké waar ik nu was. Ik zorgde goed voor mezelf, vertrouwde steeds meer op mijn lijf en mijn fertiliteitsreis en in de tussentijd groeide ik in het omarmen van mezelf. Mijn zoon kwam op het voor hem en voor mij perfecte moment.  

Ik geloof dat de uitdagingen die op mijn pad komen van me vragen om mijn hart open te houden of nog meer te openen. Voor mezelf en mijn leven. Dat wil niet zeggen dat de reis om zwanger te worden dan opeens alleen maar fijn en leuk is. Nee. Ik kwam alleen meer in de acceptatie- en groeistand. Ik kon weer meer genieten. Met je hart open is het leven fijner. 

Voor zwanger worden is dit openen van je hart letterlijk en figuurlijk nodig. Er loopt namelijk een bloedverbinding van je hart naar je baarmoeder. Je hart staat voor liefde, blijheid en passie. Volgens oosterse wijsheid voedt het hart de baarmoeder met deze liefde, blijheid en passie. De baarmoeder wordt zo een liefdevolle omgeving voor je wenskindje. De bloedverbinding tussen je hart en je baarmoeder zorgt er ook voor dat je baarmoeder zich opent. Een hart dat open staat, maakt je baarmoeder een welkom thuis voor je kind. Voor als je jezelf herkent in mijn verhaal; Je hoeft dus niet hard je best te doen. Je mag je hart open zetten. Hoe open en vol liefde zijn jouw hart en baarmoeder?

 

Let op, genoeg vrouwen die zich onzeker voelen en weinig zelfliefde kennen, worden wel snel zwanger. Over die vrouwen gaat het nu niet. Het gaat nu over jou. Jij kunt nu de mogelijkheid pakken om een liefdevol thuis voor jezelf en je wensbaby te creëren. Jij kunt ervoor kiezen om je hart open te zetten voor jezelf en je vruchtbaarheid.

Om de liefdevolle verbinding tussen je hart en baarmoeder te vergroten, heb ik hieronder twee oefeningen opgenomen. Een visualisatie en blije lijstjes. Krijg je de kriebels van het woord ‘visualisatie’? Ik zeg probeer het gewoon. Vind je het niets, dan laat je het. Doet het je wel wat, dan is dit een prachtige oefening om vaak te doen.

 

Een hart-baarmoeder visualisatie
Zet je wekker op 15 minuten. Voor als je in slaap valt J. Leg je rechterhand op je hart en je linker hart op je buik. Adem rustig in en uit. Wees met je aandacht bij je hart. Voel daar de liefde en blijheid. Die is daar altijd. Kun je er nog niet bij? Denk dan aan 3 dingen waar je vandaag blij en dankbaar voor bent. Dit opent je hart. Als je de liefde en blijheid voelt, wees er dan met heel je aandacht bij. Je gevoel wordt zo groter. Visualiseer dan dat deze liefde en blijheid door je hele lijf stroomt. Misschien zie je een kleur door je lijf gaan of voel je het stromen. Kijk wat voor jou werkt. Vul jezelf met liefde en zeg tegen elk deel van je lijf ‘ik hou van jou’. Van je tenen tot aan het puntje van je neus. Als je je helemaal vol met liefde voelt, stuur de liefde dan vanuit je hart naar je baarmoeder. Voel dat je baarmoeder gevuld wordt met liefde en blijheid. Voel dat je hart open staat en je baarmoeder ook. Vol liefde om vanuit die liefde je kindje te ontvangen. Stel je voor dat je baarmoeder een warm en welkom thuis is voor je wenskindje. Zeg als je wilt liefdevolle, verwelkomende woorden. Blijf nog even ontspannen liggen en geniet van de liefde in je lijf en in je baarmoeder. Kom dan weer terug door een paar keer bewust te ademen. Voel hoe je lichaam ligt op de grond. Kom dan rustig weer zitten. Voel je voeten op de aarde. Adem nog een paar keer in en uit. Sta dan rustig op. 

Blije lijstjes die je hart openen
Maak een lijstje met dingen waar je blij van wordt.  Van fluitende vogels tot die lekkere yogales. Van de grapjes van je partner tot dat vrolijke liedje. En als je je niet blij voelt (en je het gevoel gevoeld hebt, want dat wil een gevoel), pak het lijstje erbij en … glimlach verzekerd.
Je kunt ook zo’n lijstje maken met blije dingen om te doen. Soms heb je een reminder nodig wat je voor jezelf kunt doen om je te vullen met blijheid. Van luisteren naar je favoriete muziek tot bellen met een vriendin tot het kopen van bloemen voor jezelf.  
En dan mijn favoriet: een dankbaarheidslijstje. Noem voor het slapen gaan 3 tot 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Groot en vooral ook klein, dan gaat je hart vanzelf open. Als je je focust op dankbaar zijn, dan verandert je vibratie. Je ziet je leven vanuit een bril van dankbaarheid en je hart stroomt over van liefde. Je mind komt in een ‘yes’ stand en denkt in overvloed en mogelijkheden. 

Je kunt natuurlijk op vele manieren je hart openen. Hoe doe jij dat? Wat werkt voor jou?  Wat houdt je nog tegen? Wat heb je nodig? Wat kun jij vandaag doen om je hart en baarmoeder nog meer met liefde te vullen?

Over mij
Ik ben life- en stresscoach èn ervaringsdeskundige. Ervaringsdeskundige in hoe het is om een langere tijd een onvervulde kinderwens te hebben en ervaringsdeskundige in het veranderen van mijn leefstijl en mindset. Ik  ondersteun nu vrouwen die naast het online programma van BeMama extra coaching willen op mentaal en/of emotioneel vlak. Mijn missie is om jou te helpen je hart open te zetten voor jezelf en voor je leven.

Kijk voor meer informatie op www.mooicoaching.nl of neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek via 06-48815668 of info@mooicoaching.nl.